Home : Internet voorwaarden : Multicasting-definitie

multicasting

Multicasting is vergelijkbaar met uitzenden, maar verzendt alleen informatie naar specifieke gebruikers. Het wordt gebruikt om efficiënt te verzenden streaming media en andere soorten datum voor meerdere gebruikers tegelijk.

De eenvoudige manier om gegevens gelijktijdig naar meerdere gebruikers te verzenden, is door afzonderlijke kopieën van de gegevens naar elke gebruiker te verzenden. Dit is echter zeer inefficiënt, omdat meerdere kopieën van dezelfde gegevens via een of meer van de bron worden verzonden netwerken. Met multicasting kan een enkele transmissie worden verdeeld over meerdere gebruikers, waardoor de vereiste aanzienlijk wordt gereduceerd bandbreedte.

Multicasts die plaatsvinden op de Internet staan ​​bekend als IP-multicasts, omdat ze het internetprotocol gebruiken (IP) om gegevens te verzenden. IP-multicasts creëren "multicaststructuren", waarmee een enkele transmissie kan worden vertakt naar individuele gebruikers. Deze takken worden op internet gemaakt routers waar nodig. Als bijvoorbeeld vijf gebruikers uit vijf verschillende landen toegang tot dezelfde stream hebben aangevraagd, worden filialen gemaakt in de buurt van de oorspronkelijke bron. Als vijf gebruikers uit dezelfde stad toegang tot dezelfde stream zouden vragen, zouden de filialen dicht bij gebruikers worden gemaakt.

IP-multicasting werkt door twee andere protocollen te combineren met het internetprotocol. Een daarvan is het Internet Group Management Protocol (IGMP), waarmee gebruikers of klant systemen gebruiken om toegang tot een stream aan te vragen. De andere is Protocol Independent Multicast (PIM), dat door netwerkrouters wordt gebruikt om multicaststructuren te maken. Wanneer een router een verzoek ontvangt om via IGMP deel te nemen aan een stream, gebruikt deze PIM om de datastream naar het juiste systeem te routeren.

Multicasting heeft verschillende toepassingen. Het wordt vaak gebruikt voor streaming gemiddeld via internet, zoals live-tv en internetradio. Het ondersteunt ook videoconferenties en webcasts. Multicasting kan ook worden gebruikt om andere soorten gegevens via internet te verzenden, zoals nieuws, aandelenkoersen en zelfs digitale kopieën van software. Wat de toepassing ook is, multicasting helpt het gebruik van internetbandbreedte te verminderen door een efficiënte manier te bieden om gegevens naar meerdere gebruikers te verzenden.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van Multicasting. Het verklaart in computerterminologie wat Multicasting betekent en is een van de vele internettermen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze Multicasting-definitie nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.