Home : Softwarevoorwaarden : Adaptive Content Definition

Adaptieve inhoud

Adaptieve inhoud is digitaal inhoud die is geoptimaliseerd voor meerdere apparaten. Het kan tekst, afbeeldingen, video en andere soorten bevatten multimedia. De inhoud kan eenvoudig worden aangepast aan uw schermgrootte of kan er anders uitzien, afhankelijk van het apparaat waarop deze wordt gebruikt.

De meest populaire manier om adaptieve inhoud op internet weer te geven, is via responsieve web design. Door het gebruiken van CSS mediaquery's en vloeiende lay-outs die webontwikkelaars kunnen maken websites die zich aanpassen aan de grootte van uw browser venster. Wanneer u een responsieve webpagina laadt, detecteert een mediaquery uw venster grootte en uw browser geeft de bijbehorende lay-out weer. Mediaquery's worden vaak gebruikt in combinatie met vloeiende lay-outs, die secties van een pagina definiëren in percentages in plaats van vast pixels. Hierdoor kan de inhoud verschillende schermformaten gelijkmatiger vullen.

Een andere manier om adaptieve webinhoud weer te geven, is om te detecteren welk apparaat een persoon gebruikt. Wanneer u bijvoorbeeld een website op uw mobiele telefoon bezoekt, kan deze u naar een afzonderlijke mobiele site leiden die speciaal is ontworpen voor smartphones. De lay-out kan grotere tekst, eenvoudigere navigatie en grotere knoppen bevatten om het gemakkelijk toegankelijk te maken met een touchscreen. Mobiele sites gebruiken vaak uniek URL's, zoals m.example.com.

Hoewel websites het meest voorkomende voorbeeld van adaptieve inhoud zijn, zijn ze niet de enige. softwarekan bijvoorbeeld worden aangepast aan meerdere apparaten en schermformaten. Veel productiviteitsprogramma's, zoals Microsoft Office en Apple's iWork toepassingen zijn nu ontwikkeld als mobiel apps naast de traditionele desktopversies. Veel games die vroeger alleen werden uitgevoerd desktop computers zijn nu ook beschikbaar voor mobiele apparaten. Sommige programma's zijn nu beschikbaar in drie verschillende versies - voor desktops, tablettenen smartphones.

Adaptieve inhoud breidt ook andere media uit. Bijvoorbeeld een smart home thermostaat kan een digitale interface hebben die temperatuur- en vochtigheidsinformatie weergeeft, evenals externe weergegevens gedownload van het internet. Mogelijk kunt u toegang krijgen tot deze gegevens door u aan te melden bij uw account via internet of een app. Evenzo de informatie die op uw auto wordt weergegeven LCD-scherm paneel kan ook toegankelijk zijn via het web of een interface van een mobiele app. In ieder geval, ontwikkelaars moet adaptieve inhoud maken die de informatie op elk apparaat correct weergeeft.

https://TechLib.com/definition/adaptive_content

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van adaptieve inhoud. Het legt in computerterminologie uit wat adaptieve inhoud betekent en is een van de vele softwaretermen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze definitie van adaptieve inhoud nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.